O nu! Unde este JavaScript? Browser-ul dvs. nu are sau nu accepta JavaScript. Va rugam activati JavaScript in browser-ul dvs. ,
sau actualizati cu un browser care accepta JavaScript

Varful Bihor, 1849 de metri, cel mai inalt loc din Apuseni!

Varful Bihor, 1849 de metri, cel mai inalt loc din Apuseni!
Varful Bihor, sau Curcubata mare cum o stiu localnicii, e cel mai inalt varf din Carpatii Occidentali, masoara 1849 m si daca te urci sus pe el, are niste imagini tare faine. Seamana cu o piramida si traseul daca il faci la pas dureaza cam 5 ore, nu trebuie sa ai cine stie ce echipament dar nici nu iti recomandam sa mergi in pantaloni scurti. Traseul e marcat si de preferabil sa il faceti vara.

Acoperisul Apusenilor este varful Bihor care masoara aproape 1900 m nu e el prea inalt dar e plin de farmec.

Localnici din strongTara Motilor/strong si mai precis cei din satele de munte stiu ca locul de unde vezi pan' la strongStei/strong si pana-n strongCampeni/strong se numeste strongvarful Curcubata Mare/strong, nume dat dupa forma pe care o are si unde ei vara isi au mutaturile si unde strongconvietuirea om natura/strong are alte limite decat cele pe care le stim noi.
In varf la strongCurcubata Mare/strong ca asa mai e cunoscut strongvarful Bihor/strong, se afla acum un releu de telecomunicatii si un punct de observare meteo, unde aproape tot timpul gasiti pe cineva care isi desfasoara activitatea acolo si care e bucuros de orice picior de om ajuns in acele locuri!
Destul de periculos pe timp de iarna, traseul dinspre strongcomuna Arieseni/strong spre strongvarful Bihor/strong este mirific vara, cand accesul se poate face si cu masina de preferat 4x4 iar urcarea se face prin paduri de strongbrad/strong si molid unde linistea si aerul curat te fac sa crezi ca treci intr-o alta lume, apoi urmeaza strongpoienite/strong prin care dati nas in nas cu animalele oamenilor mutati pe timp de vara a' munte si aproape de varf isi face aparitia golul alpin cu strongafine/strong din belsug si panorame de neuitat, odata ajuns in varf un sentiment ciudat te incearca pana sa realizezi ca esti in cel mai aproape punct de cer pe care il au Apusenii!
In apropiere mai puteti vizita, strongvarful Crucubata mica/strong, strongvarful Piatra Graitoare/strong, strongvarful Taul Mare/strong sau strongmuzeul si cascada Patrahaitesti/strong suficiente obiective pentru sfarsit de saptamana dinamic si placut la strongmunte in Apuseni/strong!

Galerie ştiri

Image #5
Image #10
Apuseni februarie 11 2020 1,536 0 comentariu 0 din 0 evaluares

0 comentariu

Lasă un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
  • Niciun comentariu nu a fost postat.

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog Conectare sau Înregistrare pentru a vota.
Excelent! (0)0 %
Foarte bine (0)0 %
Bine (0)0 %
Mediu (0)0 %
Slab (0)0 %