O nu! Unde este JavaScript? Browser-ul dvs. nu are sau nu accepta JavaScript. Va rugam activati JavaScript in browser-ul dvs. ,
sau actualizati cu un browser care accepta JavaScript

PROGRAM Serbarea Narciselor Negrileasa 21-22 Mai 2022

PROGRAM Serbarea Narciselor Negrileasa 21-22 Mai 2022
Dupa o perioada de 2 ani de pauza la Negrileasa vom avea din nou sarbatoare organizata. Organizatori vor fi Primaria si Consiliul Local Bucium care prin truda si osteneala incearca sa duca traditia mai departe. O sa avem cateva noutati in acest an cea mai importanta fiind concursul Traditie si Gazstronomie in Poiana Narciselor.

Prin programul din acest an se urmareste promovarea activitatilor locale, promovarea interpretilor locali si din zona Muntilor Apuseni, dar nu vor lipsi nici numele consacrate. Duminica vor fi Veta Biris, parintele Pomohaci sau Lavinia Goste cu Marius Zorila si taraful lor.
Programul incepe de sambata cu formatia Efect Muzic din care fac parte doi buciumani autentici Vasile Bratean si Andrei Tomus iar interpreti sunt Aurel Lupu si Ionela Raspop care a participat si la celebrul concurs "Romanii au talent" incantand juriul si publicul prezent cu o doina din zona Sibiului. Acum acestia vor canta muzica din zona pentru ca acesta e si telul acestui an "promovarea valorilor locale". Seara de sambata continua cu muzica usoara interpretata de cantareata Shondy o interpreta noua pe piata muzicala romaneasca dar talentata. La 12 ani a studiat pianul si vioara la Deva ca apoi sa continue studiile la nivel central iar acum e intr-o continua crestere. Sambata seara o sa avem si discoteca pana inainte de miezul noptii dupa care se va trage cortina in linistea muntilor si mirosul narciselor.
Duminica e timpul pentru muzica populara, programul incepe de dimineata, iar pe scena vor fi interpreti din Mogos, Bucium, Vadul Motilor, Teius, Stremt si din alte comunitati locale. Vom avea din nou formatia Efect Music si o sa fie prezenta si Formatia Flora o formatie cunoscuta local din Rosia Montana si cu interpret vocal Adriana Bogdan Bucium, o tanara talentata din Comuna Mogos. O sa fie tarini, muzica specifica comunitatilor din care provin interpretii, o sa avem Doina Negrilesii de mai multe ori pentru ca asa e normal fiind sarbatoarea locului, a florilor si a oamenilor. Nu va lipsi nici celebra melodie a buciumanilor, si se anunta si cateva surprize.

Spectacolul folcoric si muzical nu e totul, comunitatiile vor participa si cu zestrea locala in corturile special amenajate de catre Primaria Bucium, vor avea produse de degustat si poate si de dat, o sa avem costume populare, o sa fie expuse mestesuguri vechi si toti vin cu ce au mai de pret.

Atractia zilei de Duminica 22 Mai va fi Concursul gastronomic "TRADITII SI GASTRONOMIE IN POIANA NARCISELOR"


Acest eveniment va aduna în jurul ceaunelor oameni din orase şi sate se vor întălni pentru a sărbători înflorirea narciselor. Concursul gastronomic organizat de Primăria Comunei Bucium, susţinut de Consiliul Local Bucium, cu scopul de a promova, valorifica şi păstra gastronomia tradiţională locală. Într-o atmosferă de sărbătoare, iubitorii de preparate la CEAUN, gurmanzii şi iubitorii de experienţe culinare sunt invitaţi la degustări!
La concurs vor participa membrii ai comunităţilor locale din Judeţul Alba cu preparate tradiţionale făcute la CEAUN. O sa fie si premii, se poate si degusta si fiecare bucatar va da tot ce are mai bun pentru gusturile de altadata.
Premii:
Locul 1-1800 lei
Locul II-1500 lei
Locul III-1200lei
Menţiune-900lei

Criterii de jurizare:
-aspectul general al preparatului la ceaun, care trebuie să fie cât mai apetisant
-ceaun recomandat minim 50 l
-culoarea şi aromele
-originalitatea
-pregătirea corectă
Este o competiţie în care oamenii locului arată ce au mai de preţ, zestrea păstrată din străbuni şi împărtăşesc tuturor aceste obiceiuri şi tradiţii. Editia 1 va fi in acest an si speram sa fie in fiecare an de acum incolo.

Organizatorii fac un apel sincer si direct la participantii la aceasta sarbatoare pentru a respecta natura, a respecta locul, florile si atat inainte cat si dupa sabratoare oamenii care strabat zona sunt rugati sa foloseasca doar drumurile principale de acces sa lase trufia si andrenalina deoparte si sa nu incerce mijlocaele motorizate in mijlocul poienii.
Pasionatii de Enduro poate e timpul sa arate ca mai mult decat oricand le pasa si de cei din jur si va rugam evitati portiunile unde infloresc florile, evitati poienile si incercati sa dati dovada de mai mult respect fata de semeni.

O sa fie la fata locului si autoritati locale si centrale dar speram sa nu isi faca simtita prezenta si vre, sa aratam, ca ne pasa. E un eveniment cu mii de oameni si cu siguranta e psoibil sa fim cu totii civilizati sa punem accent pe ceea ce conteaza natura si narcisele.

Accesul principal o sa fie prin localitatea Bucium, satul Poieni, satul Valea Negrilesii, drum asfaltat si apoi 2,5 km pana in Poiana drum pietruit si intretinut. Sunt serpentine si portiuni de drum in panta dar cu grija se poate ajunge la Serbare cu orice masina. Coborarea in primele ore se va face pe drumul vechi de acces pentru a evita blocajele. O sa fie marcaje si cei care nu sunt din zona pot obtine informatii utile de la punctele fixe care vor exista pe drum.
Speram la vreme buna si cu siguranta va fi un event la care trebuie sa ajungi. Facem si noi apel la CIVILIZATIE si va rugam RESPECTATI FLORILE, LOCUL SI NATURA!

0 comentariu

Lasă un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
  • Niciun comentariu nu a fost postat.

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog Conectare sau Înregistrare pentru a vota.
Excelent! (0)0 %
Foarte bine (0)0 %
Bine (0)0 %
Mediu (0)0 %
Slab (0)0 %